ABU NEIN (SE)

Dennis Lood, Erica Li Lundqvist och Anders Nordensson utgör Abu Nein. En Malmö-baserad synth/postpunk-trio vilka snabbt etablerat sig som ett namn att hålla öronen på. Den uppmärksammade debut-EPn 'I Will Rise' släpptes så sent som i November och nu väntas ett album till sommaren via Young & Cold/Rundgång.


AFFET ROBOT (TR)

Affet Robot (Förlåt Robot) är ett synth/postpunk-projekt av Eren Günsan, baserad i Istanbul, Turkiet. Inspirerad av 80-talets obskuriteter och vårt mänskliga psyke skapar han vemodig och drömsk elektronik med turkisk lyrik. Debutalbumet 'Röntgen' (2017) följdes upp så sent som i höstas av föredömliga EPn 'Huzursuz Seyirler'.


ALVAR (SE)

”Vänta på vilddjuret, vänta på varslet som kommer” Som en sekt på en rökfylld scen plockar kvartettern Alvar fram sin samling av skrot, oväsen och rytmer. Det är tungt, kallt och vasst. Ibland nästan vackert. Deras undergångsmättade liveframträdande har drabbat städer som Köpenhamn, Moskva, Krakow, Berlin, Antwerpen med fler. Intensiv ebm, trasig techno, dånande industri.


BEDLESS BONES (EE)

Kadri Sammel är en mångfacetterad artist baserad i Tallin, Estland. Med sitt soloprojekt Bedless Bones experimenterar hon med skalor av mörker och förenar genrer som dark wave, EBM och techno med sensuell sång, ambienta ljudlandskap och industriellt slammer.


BLIND SEAGULL (RU)

Från den ryska exklaven Kaliningrad kommer Blind Seagull. En ung trio vars frenetiska postpunk är dedikerad till ångest, rädsla, självförakt och medföljande inre kamp. Bandets senaste och sjunde (!) album 'Nails' släpptes så sent som i Januari via Detriti Records.


DIESEL DUDES (US)

Oakland-duon Diesel Dudes har satt sin egen prägel på elektronisk kroppsmusik. Vanligen framförd i ett rasande tempo med en anda som för till tankarna skränig punk snarare än tysk disciplin. Våren i karantän har de spenderat med skapandet av ett helt nytt album och åtskilliga reps. Muskler.


FATAMORGANA (ES)

Patrycja Anna Proniewska (Belgrado) och Louis Harding bildade Fatamorgana i Barcelona under sommaren 2017. Duons första kassett såg dagens ljus strax därefter och följdes av en omfattande turne genom Europa och Nordamerikas västkust. Med minimalistiska arrangemang, dansanta rytmer och drömska synthar kanaliserar de moder jord på dansgolvet.


INFECTICIDE (FR)

Infecticide är en trio från Frankrike vilka precis släppt sitt tredje album 'Finger Bueno'. Inspirerade av akter som Front 242, Liaisons Dangereuses, Detroit Grand Pubahs och Beastie Boys skapar de atypisk synthpunk med neo-dadaistiska texter och humor bortom det absurda.


KRIS BAHA (DE)

Sen Kris Baha lämnade Australien för Berlin har han snabbt skapat sig ett namn som artist och dj. Med en palett som sträcker sig från industriellt knaster till minimalsynth och techno via postpunk, EBM och kraut har Baha skämt bort oss med kvalitativa releaser på namnkunniga etiketter som Pinkman, CockTail D’Amore, Bahnsteig 23 and She Lost Kontrol.LEROY SE MEURT (FR)

Förankrade i punkrock och allehanda elektronisk musik skapar Leroy Se Meurt sitt egna distinkta rike. Energisk body av den gamla skolan formas av ursinnig electro och essensen av punk. Paris-duon släpper inom kort sin andra EP 'La Chute' på förmidabla Enfant Terrible.


LINEA ASPERA (UK)

Alison Lewis (Zanias) och Ryan Ambridge bildade Linea Aspera 2011 och släppte året därpå sitt självbetitlade debutalbum. Ett idag ikoniskt verk inom 2010-talets nya våg minimal och kylig synthmusik. Duon, som splittrades 2013 är nu tillbaka på scen och inom kort även på skiva.


MALA HERBA (AT)

Influerad av traditionell musik, ockult magi och östeuropeisk demonologi bjuder Mala Herba in till musikalisk ritual. Med fäste i darkwave och minimalsynth utforskas skorrande oljud och plågade samplingar i gränslandet mellan dunkel techno och hemsökt italodisko.


MORNING HANDS (US)

Oaklan-duon Douglas Du Fresne och Patrick Tabor kommer åter till Sverige och Kalabalik med sitt efterlängtade debutalbum. Snärtig och drömsk synthpop från Kalifornien med stort hjärta och stor fysik.


MUSIC FOR ORDINARY LIFE MACHINES

Music for ordinary life machines är en nyproducerad dokumentation av subkulturen kring minimalsynth och synthpunk i Grekland, från 80-talet till dags dato. Med bland andra Selofan, Doric, In Trance 95 och Anti. Filmen visas med grekiskt tal och engelsk text.


RIKI (US)

Los Angeles-baserade Riki är ett soloprojekt av visuella artisten Niff Nawor, tidigare aktiv i Californiens deathrock/anarkopunk-scen. På sitt självbetitlade debutalbum utforskar hon mod, fysikalitet och romans via stilsäker synthpop influerad såväl av italodisco som Neue Deutsche Welle.


ROYA (SE)

Svenskamerikanska Roya steg upp från djupet av Stockholms mörka synthscen med sin mjuka, melankoliska men likaså rytmiska elektronik. Hon besökte festivalen redan 2016 och släppte därefter sin prisbelönta LP 'Hive' som i år fått en efterföljare i rykande aktuella 'Pulse’.


RUE OBERKAMPF (DE)

Rue Oberkampf är ett projekt bildat av tre diskjockeys från södra Tyskland. Ett destillat av karg elektronisk dansmusik från då och nu med tydliga influenser i Cold wave, Techno och EBM. Debut-EPn 'Waveclash' (2018) följde i vintas av hyllade fullängdaren 'Christophe-Philippe' på Young & Cold records.


SELOFAN (GR)

Joanna och Dimitris i Selofan besökte Sverige och vår festival redan 2014. Den teatraliska dark wave-duon har sedan dess släppt hela fyra album via egna etiketten Fabrika Records, vilken likt Selofan varit tongivande för det senaste decenniets internationella synthscen.


STEPAN I MEDUZA (UA)

Kiev-duon Stepan i Meduza bildades 2012 influerade av rörelser som art punk och new wave. De kom senare att landa i ett mer renodlat synthpop-sound med tydligt arv i 80- och 90-talet. Senaste albumet 'Прощение' (Förlåtelse) släpptes 2017 via Worn Pop och en ny EP förväntas till sommaren.


ШТАДТ (RU)

Dmitry Filyushin bildade ШТАДТ (STADT) efter att ha lämnat Ukraina under kriget i Donbass. Under år som hem- och stadslös i Sankt Petersburg och Moskva har Dmitry tagit sina framträdande till sin udd med element av dark wave, EBM och electro och abstrakta bilder av uppdämt hat, väpnad konflikt och hemlöshet.Ytterligare akter tillkommer, totalt cirka 25