INFORMATION
Denna sida uppdateras löpande med information. Maila oss gärna på tyrolen (at) klubbkalabalik.se om ni har funderingar som inte besvaras nedan.

COVID-19 INFO
Vi är väldigt glada att vi har möjlighet att genomföra denna festival trots pågående pandemi och har tagit flertalet åtgärder för att kunna erbjuda en bra upplevelse med minimal smittrisk. Vi hoppas innerligt att ni som väljer att besöka oss i år vill hjälpa oss i detta arbete. Våra restriktioner gäller samtliga deltagare, oavsett om man är vaccinerad, testad eller ej. Läs mer om rådande restriktioner på folkhälsmyndighetens hemsida.

 • FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN


 • HÅLL AVSTÅND
  Kanske det viktigaste av allt är att vi håller avstånd till varandra, både i parken och på vår camping. Vi rekommenderar att ni umgås i mindre grupper och undviker (att skapa) trängsel. Detta är såklart av extra vikt framför våra scener, båda belägna utomhus med goda möjligheter att sprida ut sig.

  TVÄTTA HÄNDERNA
  Rinnande vatten finns bakom vår entrévagn, vilken är utrustad med både tvål och handsprit. I parken är samtliga toaletter extra välförsedda och ytterligare stationer återfinns bland annat i våra serveringar.

  SITT OCH DRICK
  All förtäring på festivalområdet sker sittande, så slå dig ner när du har handlat mat eller dryck. Vi har rustat parken med extra sittplatser, många vilka har god sikt över våra scener. Det är även tillåtet att ta med egen stol från campingen.

  LUGN CAMPING
  Vi önskar se en lugn och städad camping i år. Tänk på att hålla bra avstånd till andra tält och husvagnar. Att arrangera sammankomster som till exempel dans eller konsert på campingen är denna gång strikt förbjudet och vi vill inte se några generatorer eller stora ljudsystem.

  ÄR DU SJUK?
  Känner du dig krasslig inför festivalen? Vi kan återköpa din (obrukade) biljett. Maila oss på tyrolen (at) klubbkalabalik.se

  OM FESTIVALEN
  Kalabalik på Tyrolen är en sedan 2011 årligt återkommande musikfestival som äger rum utanför knytpunkten Alvesta i Småland. Med ambition att förnya och diversifiera en stagnerande scen skapar vi en småskalig festival med få kompromisser. Förankrade i genrer som synth, wave och postpunk presenterar vi årligen egensinniga program med akter från världens alla hörn. Festivalen arrangeras i samarbete mellan Klubb Kalabalik och Tyrolens vänner.  ÖVERSIKT
  Finn nedan en översikt av festivalens olika områden med det mest vitala markerat. Just detta år ser slagfältet något annorlunda ut pga pågående pandemi. För att minimera trängsel tas den stora scenen Venedig i bruk, liksom Joddelero är den belägen utomhus och riktad mot områdets mitt. Vi ber er vänligen sprida ut er framför scenerna och inte orsaka trängsel.

  Notera att det på grund av ny lagstiftning inte längre är tillåtet att röka inom festivalområdet annat än på anvisad plats. Klicka för att förstora.  SPELSCHEMA
  Se helgens schema nedan, dokumentären 'Music for ordinary life machines' visas för sittande publik inne på Rotundan. Klicka för att förstora.  OM TYROLEN
  Tyrolen är en klassisk svensk Folkpark belägen i Blädinge strax utanför Alvesta. Känd för sin kompromisslösa och välbevarade 60-talsstil samt sina unika tak- och väggmålningar är det en atmosfärisk plats som skiljer sig från mängden. Denna arena är värd för mängder av evenemang under sommarhalvåret, bland annat den föredömliga hårdrocksfestivalen Muskelrock.  ÖPPETTIDER
  Festivalområdet är öppet 16-02 under fredagen och 12-02 under lördagen. Din biljett kan lösas in redan från förmiddagen i vår entrévagn, vid vilken det också kommer serveras frukost från klockan 09 lördag och söndag.

  BILJETTER
  Våra biljetter tillhandahålls av tickster och kan visas upp på plats som utskrift och digitalt, via t.ex en mobiltelefon. Notera att vi i år villkorslöst återköper biljetter pga pågående pandemi och/eller ändringar i programmet.

 • TICKSTER
 • RUNDGÅNG • ÅLDERSGRÄNSER
  Barn och ungdom under 15 år fyllda välkomnas utan kostnad i sällskap av ansvarig målsman. För dig som är under 26 fyllda finns en prisreducerad biljett. Alkohol serveras till myndig person och kan förtäras över hela festivalområdet, dock endast sittade pågrund av rådande restriktioner.

  RESOR
  Enklast når du Tyrolen med egenhändigt rattat motorfordon, att ta tåget till Alvesta funkar dock också utmärkt. Regionsbuss 106 trafikerar under vardagar sträckan mellan Alvesta och Blädinge kyrka (c.a 800 m från Tyrolen), för mer information se Länstrafiken Kronoberg.

  Alvesta Taxi erbjuder fasta priser enligt tabellerna nedan.

  Alvesta - Tyrolen / Tyrolen - Alvesta
  1-4 pers        200:-
  5 pers           250:-
  6 pers           300:- osv

  Växjö - Tyrolen / Tyrolen - Växjö
  1-4 pers        600:-
  5-6 pers        700:-
  7-8 pers        800:-

  Ovstående priser avser enkel resa och gäller dygnet runt. Endast en adress per upphämtning/avlämning.

  Alvesta taxi kör dagligen taxi/buss mellan Växjö och Tyrolen enligt nedan schema. 100:- per person och enkel resa.
  OBS! plats måste förbokas i god tid via telefon.

  Hotel Cardinal (Växjö) - Tyrolen: 16:15
  Tyrolen - Hotel Cardinal (Växjö): 02:15

  Alvesta Taxi nås på telefon: 0472-19100  CAMPING
  Betalande besökare har fri tillgång till campingen som ligger i direkt anslutning till både parkering och festivalområde. Vänligen tänk på att hålla avstånd till närliggande tält och respektera markerade brandvägar. Det går utmärkt att medbringa husvagn, vi har dock ingen el att erbjuda. Rinnande vatten och utedass finnes.

  Vi rekommenderar att endast om nödvändigt inta campingen tidigare än Fredag 20/8
  .

  HYRA HUSVAGN
  Vagnify är ett litet och personligt företag beläget i Älmhult som erbjuder prisvärda husvagnar för uthyrning. De kan även leverera och hämta upp direkt på festivalen. Du finner ytterligare information på deras hemsida. Notera att vi ej har möjlighet att erbjuda el till husvagnar på vår camping.


  HOTELL
  Även om vi uppmuntrar till boende på campingen har vi full förståelse för de som föredrar andra boendeformer. Närmst festivalen hittar du Hotell Rådmannen, beläget i centrala Alvesta. Tyvärr är de nu fullbokade.

  Kontakt via telefon 0472-44800 eller mail info@hotelradmannen.se

  Vi samarbetar även med Hotel Cardinal i Växjö, beläget cirka 30 minuter från festivalen. Du tar dig enklast fram och tillbaka med festivalbuss via Alvesta Taxi (se ovan). Priser nedan per rum/natt.

  Enkelrum 670:-
  Dubbelrum 800:-

  Bokas via e-mail cc.cardinal@choice.se med 'Kalabalik 2020' i ämnesraden.


  PARKERING
  Parkeringen ligger i direkt anslutning till campingen och är avgiftsfri för betalande besökare. Tänk på att inte parkera in varandra och håll fria passager.

  TOALETTER & HYGIEN
  På festivalområdet finns vattentoaletter med handfat och tvål, på campingen återfinns plastiga och träiga utedass. Samtliga utrustas i år även med handsprit. Badplats finns på gångavstånd.

  MAT & DRYCK
  På området serveras såväl animalisk som vegansk föda. Medhavd dryck får av myndig person inmundigas på campingområdet men ej festivalområdet där servering av öl, cider, vin och sprit förekommer. Notera att på grund av rådande restriktioner måste mat och dryck avnjutas sittande inne på vårt festivalområde. Vi ber er vänligen respektera detta.

  Enkel frukost serveras vid vår entré under lördag - söndag med start 09:00.

  TILLGÄNGLIGHET
  Handikappsparkeringar finns i nära anslutning till festivalområdet, det går också bra att lämna av i anslutning till dess entré. HKP-toalett finns centralt på området.

  Tyrolen består av ett inhägnat område med många små byggnader och dansbanor. Stora dansbanan 'Rotundan' har ramp (ganska brant) och här finns en inomhusscen. Det är därifrån tyvärr två trappsteg upp till serveringen, utan ramp. Be personalen om hjälp om ni vill komma upp dit eller bli serverade nere på dansgolvet. Lilla dansbanan 'Joddelero' har en ramp upp och sen är allt i samma nivå.

  Det mesta av området består av gräs men även en del grusytor som i det mesta är enkla att beträda. Ojämn mark samt grusgång kan vara svårframkomlig, bra att ha någon med som kan hjälpa till att skjuta på. Hörslingor finns ej på scenerna, men däremot PA/ljudanläggning. Enkelt scenljus finns på scenerna. Ledsagare och vårdare går in kostnadsfritt, ledsagarhundar likaså.


  RÖKNING
  Sedan den första Juli 2019 råder rökförbud på vissa allmänna platser utomhus – bland annat uteserveringar, entréer till rökfria lokaler och andra utrymmen som allmänheten har tillträde till. Rökförbudet utvidgas samtidigt till att omfatta bland annat elektroniska cigaretter och örtprodukter för rökning. Denna lag påverkar även vår festival då det numera är förbjudet att röka på festivalområdet annat än vid avsedd plats, reglerna vad gäller vårt campingområde är oförändrade.

  KORT & GOTT
  Vi godtar numera kortbetalning nästan över hela festivalen men kan tyvärr inte göra uttag. Kontanter kan vara användbara i undantagsfall, en kombination rekommenderas.

  NÅGON ORDNING FÅR DET VA
  På festivalen gäller precis som i övrigt Svensk lag. Vi tolerar ingen form av våld, diskriminering eller brukande av illegala substanser. Ta hand om era medmänniskor, håll avstånd, tvätta händerna och hjälp oss gärna hålla parken ren.

  HISTORIK
  Kalabalik på Tyrolen tog sin start 2011 och har huserat väl över 150 artister sedan starten, tidigare års program finner du nedan.

  KALABALIK PÅ TYROLEN 2020
  Minifestival livestreamad pga Covid-19 med Abu Nein (SE), Sólveig Matthildur (IS), Alvar (SE).

  VIDEO ARCHIVE

  KALABALIK PÅ TYROLEN 2019
  Æmit (SE), Bragolin (NL), Countess Malaise (IS), Discipline / Rex Pistols (IS), Distel (NL), Dulvitund (IS), Isotropía (GE/MX), Jemek Jemowit (DE), Kantor (SE), Kontravoid (CA), Leere (DE), Madonna + Child (IS), Majestoluxe (SE), Minuit Machine (FR), Molchat Doma (BY), Need For Speed (SE), Potochkine (FR), Romanssi (FI), Sólveig Matthildur (IS), Stockhaussen (MX), Super Besse (BY), V (AU), Volition Immanent (NL)

  KALABALIK PÅ TYROLEN 2018
  Aleksei Taruts (RU), Celldöd (SE), Cold Comfort (UA), Diskoteket (SE), Dive (BE), Electroforez (RU), Europ Europ (NO), Gertrud Stein (UK), Geuxx (UA), Gil'otina (UA), Hatari (IS), Molchat Doma (BY), Monocorpse (NL), Ploho (RU), Position Paralléle (FR), Roberto Auser (NL), Sololust (NL), Staatseinde (NL), TWINS (US), Vanligt Folk (SE), Villes Nouvelles (FR), Visitor (CA), Words and Actions (IT), Zanias (DE)

  KALABALIK PÅ TYROLEN 2017
  Agent Blå (SE), Belgrado (ES), Bestial Mouths (US), Buzz Kull (AU), Carino Cat (SE), Die Selektion (DE), Diesel Dudes (US), Dissocio Modus Trans (SE), Easter (DE), Forces (AU), Hante. (FR), IC3PEAK (RU), Kælan Mikla (IS), Lode Runner (RU), Morning Hands (US), Paralelo (ES), SDH (ES), Sólveig Matthildur (IS), Sturm Café (SE), Tied Hands (SE), Whispering Sons (BE), Xarah Dion (CA)

  SYNTH BABES SHOWCASE:
  Ninoosh (AU), Hija de Mamá Flora (MX), The Fleurs

  KALABALIK PÅ TYROLEN 2016
  Acción Diplomática (ES), Aga Wilk (DE), Alvar (SE), Automelodi (CA), Borusiade (DE), Cult Club (DE), Fanny Kaplan (RU), Group A (JP), Kid Fourteen (LB), Luminance (BE), M!R!M (UK), Orchidée Noire (FR), Peine Perdue (FR), Romance Disaster (DE), Roya (SE), Soft Riot (UK), Soho Rezanejad (DK), Valhall (SE), Vred (ES), Zanias (DE)

  SABOTEUR MANAGEMENT BOOKINGS SHOWCASE:
  Celldöd, Dom Goda Djuren, Lilla Beethoven, Phantom Feeling, Stumm/Risberg, VJ Shifty

  KALABALIK PÅ TYROLEN 2015
  Agent Side Grinder (SE), Claus Fovea (SE), Dernière Volonté (FR), Diskoteket (SE), Doric (GR), Forces (AU), Hemgraven (SE), Jemek Jemowit (DE), Leather Ladder (DE), Lola Kumtus (FI), Maskinpop (SE), Motormännen (SE), Mueran Humanos (DE), PERSON:A (SE), Playa del Ingles (SE), Red Mecca (SE), Sumerian Fleet (NL/HR), Tobias Bernstrup (SE), YTPO (RU), Votiiv (CA), Zarkoff (HR)

  KOLLAPS RECORDS SHOWCASE:
  Blipblop, Bunkersex, Seppuku, Fraktionen, The Pain Machinery, :Krakow:

  KALABALIK PÅ TYROLEN 2014
  Anders Flanderz (SE), Berndsen (IS), Bernholz (UK), Celldöd (SE), Gazelle Twin (UK), Keluar (DE), The KVB (UK), Liste Noire (DE), Nöi Kàbat (UK), Popsimonova (HR), Rummelsnuff (DE), Sally Dige (CA/DK), Selofan (GR), She Past Away (TR), Transfigure (UK), Villa Åbo (SE)

  KOLLAPS RECORDS SHOWCASE:
  Alvar, Art Fact, Facit, Knös, Operation Blue Eyes, Planet, Soundburger, Stumm/Risberg

  FLEXIWAVE SHOWCASE:
  Black People (UK),Colouroïd (SE), Silent EM (US), Video Look (SE)


  KALABALIK PÅ TYROLEN 2013
  Absolute Body Control (BE), Bonjour Tristesse (SE), :codes (BE), The Horrorist (US), The Juggernauts (BE), Kite (SE), Kontravoid (CA), Mängelexemplar (DE), No Sleep by the Machine (SE), Radical G (BE), Schwefelgelb (DE), Unhappybirthday (DE), Vanligt Folk (SE)

  KOLLAPS RECORDS SHOWCASE:
  Frak, Gubbjävel, Colouroïd, Emu Bomb, Atomic Playboy


  KALABALIK PÅ TYROLEN 2012
  Agent Side Grinder (SE), Die Selektion (DE), Henric de la Cour (SE), Jäger 90 (DE), Martial Canterel (US), Michael Dacre (SE), Mortal Memories (SE), Petra Flurr + Modernista (DE), Portion Control (UK), Råsynth i Blekinge Megamix (SE), Severe Illusion (SE), Tobias Bernstrup (SE)

  KALABALIK PÅ TYROLEN 2011
  64Revolt (SE), Centhron (DE), Escalator (HU), EkoBrottsMyndigheten (SE), Jemek Jemowit (DE), Position Paralléle (FR), Schramm (DE), Tarmvred (SE), The Pain Machinery (SE)

  KLUBB KALABALIK
  Från 2005 och framåt har vi även arrangerat fristående klubbevenemang med artister som bland andra: Xarah Dion (CA), TWINS (US), She Past Away (TR), Essaie Pas (CA), Minuit Machine (FR), Marie Davidson (CA), Soft Metals (US), Schwefelgelb (DE), Pure Ground (US), M!R!M (UK), Memmaker (CAN/DK), Distel (NL), Jäger 90 (DE), Iambia (GR), Mortal Memories, Kite, Colouroïd, Kord, Europ Europ (NO), Morticians, Instans, Severe Illusion, Northern Electric, RBK, Effete, 8kHz Mono, Spetsnaz, Guilt Trip, Eternity Range, Auto-auto, KROPP, SPARK!, Cryo, Vision Talk, Violent Work of Art, Liquid Core, Sturm Café med fler.